deTandartsen Brugge Sint-Andries Brugge tandarts parodontoloog endodontoloog

Hieronder kan u uw afspraak online inboeken voor een jaarlijkse controle of een consultatie bij pijnklacht.

Vullingen, ontzenuwingen en extracties kunnen enkel telefonisch of ter plaatse ingepland worden. 

Email ons voor een afspraak op info@deTandartsen.be of bel ons op 050337042

Gezinnen kunnen samen op afspraak komen.


Specifieke preventieve mondzorgbehandelingen zoals reinigingen, intakes voor bleachings, het maken van gebitsbeschermers of een intake voor kleine orthodontische verplaatsingen en voor ortho retainers kan je vastleggen bij onze mondhygiëniste. Meer info over deze opties vindt u onderaan deze pagina.


Graag tot binnenkort! 

Team de Tandartsen.

-Gelieve uw afspraak zoveel mogelijk bij uw eigen tandarts te boeken-


Gelieve er rekening mee te houden dat de tandartsen graag zoveel mogelijk patiënten willen helpen, en u daarom vragen om uw afspraak minimum 48u op voorhand te annuleren (weekend exclusief) wanneer u niet aanwezig kan zijn. Voor laattijdige annulaties zijn wij genoodzaakt een verzuimvergoeding aan te rekenen van €90/uur. Bedankt voor uw begrip!

Bleken/bleaching:

De tandarts of mondhygiënist dient, vooraleer u uw tanden kan laten bleken, uw mond na te kijken om te beoordelen of uw tanden en uw tandvlees gezond zijn. Indien er veel aanslag en tandsteen aanwezig zijn, zal er eerst een grondige reiniging uitgevoerd worden.

Voor het bleken van uw tanden stellen wij het volgende voor:

Er worden voor u tijdens een consultatie bij de mondhygiëniste beugeltjes op maat vervaardigd. De tandarts geeft u dan bleekgel mee waarmee u thuis zelf uw tanden kunt bleken. Deze professionele bleekset voor thuis is gebruiksvriendelijk en zorgt binnen de kortste keren voor een indrukwekkend bleekresultaat. Deze behandeling kost in totaal €490 (inclusief het eerste gesprek/de intake bij de mondhygiëniste, dat €87 zal kosten).

 

Gebitsbeschermer:

Een beschermbeugel wordt gemaakt uit een zachte kunststof die geplaatst wordt over de tanden in de bovenkaak (of onderkaak). Bij het uitoefenen van bepaalde sporten, zoals rugby en hockey, is de kans op schade aan het gebit groter. Deze gebitsbeschermer zal ervoor zorgen dat de tanden beschermd worden voor bijvoorbeeld een klap.  De beschermbeugel zorgt ervoor dat de kracht van de klap verdeeld wordt over alle tanden. Hierdoor is de kracht die op één enkele tand komt kleiner waardoor de kans op schade ook een stuk kleiner is.

Wij bieden 2 mogelijkheden aan, nl. heavy en heavy pro, waarvan de prijs respectievelijk op €239 of €319 in totaal komt.

 

Opbeetplaat/splint:

Een opbeetplaat wordt gebruikt wanneer er sprake is van tandenklemmen of knarsen en bij de behandeling van kaakgewrichtsklachten. Bij tandenklemmen of knarsen beschermt de opbeetplaat uw tanden en porseleinen kronen zodat verdere gebitsslijtage voorkomen wordt. De kost van dit plaatje bedraagt €350 in totaal.


Professionele gebitsreiniging buiten nomenclatuur:

Bij een reiniging verwijdert de mondhygiënist biofilm, verkleuringen en voedselresten die zich tot boven het tandvlees bevinden. Hierbij worden de tanden ook gepolijst zodat deze weer glad aanvoelen. Let op, deze behandeling, uitgevoerd door de mondhygiënist, wordt niet door de mutualiteit terugbetaald. Voor deze behandeling wordt €60 aangerekend. Aan het einde van de behandeling krijgt u vaak nog wat tips, bijvoorbeeld over goed flossen of het elektrisch tandenpoetsen. Uw gebit blijft namelijk langer schoon en glad als u het goed verzorgt. 


Intake voor home bleaching

€87, totaal €490

Gebitsbeschermer

€239 - €319

Opbeetplaat

€350

Reiniging

€80