Skip to main content
deTandartsen Brugge Sint-Andries Brugge tandarts parodontoloog endodontoloog

Algemene Tandheelkunde


Tijdens de halfjaarlijkse controles zorgt de tandarts ervoor dat je gebit in kaart wordt gebracht. Hierdoor kan de tandarts een correcte analyse maken en een goede opvolging garanderen. Je zal informatie krijgen over de toestand van je gebit en advies hoe je het nog beter kan verzorgen, want voorkomen is nog beter dan genezen. Daarna zal er een professionele reiniging worden uitgevoerd indien dit noodzakelijk is. 


Implantologie


Wil je graag weer een vaste oplossing voor je ontbrekende tanden, wil je graag af van die uitneembare prothese, dan zijn implantaten een goede oplossing voor u.

Implantaten zijn schroeven die de wortel van de tand vervangen, deze zorgen voor verankering van kronen en bruggen en protheses.

Tijdens het eerste consult zullen je vragen en wensen worden gedocumenteerd en zoeken we samen naar de beste oplossing.Parodontologie


Heb je een slechte adem, bloedend of terugtrekkend tandvlees, dan zit je goed bij de parodontoloog.

Tijdens een parodontale behandeling zorgen we ervoor dat de infectie in het tandvlees en het kaakbot wordt bestreden. Een persoonlijke aanpak is noodzakelijk. Tijdens de eerste afspraak wordt een volledige screening doorgevoerd en wordt een individueel behandelplan opgesteld waarvoor je dan ook een kostenplaatje krijgt. 


Onze leuze: Voorkomen is beter dan genezen! 


Endodontie


Een wortelkanaalbehandeling is noodzakelijk wanneer het zenuwweefsel in de tand zichzelf niet meer kan herstellen. Dit komt voor als gevolg van tandbederf, een diepe vulling, trauma, infectie of tandbreuk. Tijdens de wortelkanaalbehandeling worden bacteriƫn en zenuwresten uit de tandwortels verwijderd. Dit gebeurt onder lokale verdoving en met behulp van de nieuwste en meest gespecialiseerde materialen en technieken.De tandarts zal u voor deze behandeling doorverwijzen naar onze endodontoloog. Tijdens de eerste consultatie wordt een onderzoek doorgevoerd en een individueel behandelplan opgesteld waarvoor u ook een kostenplaatje krijgt.

Esthetische Tandheelkunde


Wil je graag een mooiere glimlach, dan zijn facings of een bleaching soms de oplossing. Je tandarts kan je advies geven welke oplossing voor jouw gebit het beste past. Je tandarts kan je ook laten zien hoe het na de behandeling zal uitzien, zodat je een goed gefundeerde keuze kunt maken.

Niet alleen voor de voortanden maar ook voor de zijdelingse elementen kunnen nieuwe vullingen met kleurechte composieten zorgen voor een natuurlijke glimlach. 

In onze praktijk is er ook de mogelijkheid tot gebruik van acrylaatvrije composieten (verhoogde biocompatibiliteit).

Prothetische Tandheelkunde 


Heb je nood aan tandvervanging, dan kan kroon- en brugwerk een goede oplossing voor u betekenen om de natuurlijke functie en het vertrouwde uitzicht te herstellen. Misschien is er een volledige beetverhoging nodig of kan je beter kiezen voor een uitneembare oplossing met een prothese. Deze beslissingen kan je best samen met je tandarts nemen.